ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΛΑΣΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1950 - 1975, ΜΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΙΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ. ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ e-mail: diadromeszois@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Χαιρετισμός του Σπύρου Ζερβού για την παρουσίαση του βιβλίου

Αγαπητέ φίλε Πέτρο,

Μόλις χθες, ταξιδεύοντας προς Αμερική, προσπάθησαν να διαβάσω το βιβλίο σου, το οποίο πραγματικά με ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω. Χρόνια δύσκολα, που όμως με νοσταλγία μου τα ξαναθύμισες.

Παρόλο που το διάβασα αποσπασματικά, πέρα από τη ζωή σου και την αντιστασιακή σου δράση, που βεβαίως εμείς οι φίλοι σου λίγο έως πολύ τη γνωρίζαμε, με εντυπωσίασαν τρία πράγματα:

Ο τίτλος που διάλεξες ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσες να βάλεις.
Τα σκίτσα στα εξώφυλλα μπρος και πίσω, δένουν απίθανα με την ουσία του βιβλίου σου
Το ότι παραθέτεις μόνο γεγονότα και ντοκουμέντα, χωρίς να τα αναλύεις, δείχνει ότι δεν προσπαθείς να πείσεις τον αναγνώστη για τίποτε, τον αφήνεις να καταλάβει ό,τι αυτός θέλει. (αυτό βεβαίως μπορεί να είναι και καλό αλλά και κακό, γιατί έτσι κρύβεις την αλήθεια σου... ή μήπως είναι το θέμα του επομένου; Μακάρι.

Φίλε Πέτρο, ειλικρινά λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι στην παρουσίαση. Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και το βιβλίο σου να έχει τη επιτυχία που του αξίζει, όχι βέβαια γιατί εσένα σε ενδιαφέρουν τόσο οι πωλήσεις, αλλά να διαβαστεί για να μαθαίνουν οι νέοι και να προβληματίζονται οι μεγαλύτεροι.

Με αγάπη
Ο φίλος σου,
Σπύρος Ζερβός

Δεν υπάρχουν σχόλια: